Skrivet av: Nix | december 7, 2008

Springa i cirklar

Ja, det var länge sedan jag var så osugen på att ge mig ut. Men jag vet ju hur skönt det är när jag väl kommit igång, så jag lyckades uppmana den kraft som behövdes för att byta om. Men det var på trötta ben jag stolpade iväg. Dessutom var jag lite ambivalent kring vad jag egentligen skulle företa mig. 3:00-programmet sa lugnt igår och hårdare idag. 3:30-tvärtom. Och jag var sugen på att springa lite längre. Så det blev 15 km i medelhårt tempo, men inte lika medelhårt som igår – om ni fattar.

Dessutom sprang jag runt i Vallentunas spår på IP. 2,5 dit, 2,5 hem och 10 där. Alla fyra ”huvudslingorna” (7,5:an oräknad) efter varandra, från långt till kort (5 km, 2,5 km, 1,65 km och 1 km). Och när man hamnar i skogen går det ju lite långsammare… Första 2,5 i 4:45-tempo ungefär. Sista 2,5 i 4:40-tempo. Ute i skogen sjönk det till 5:15-5:20. Alltså vidhåller jag mitt tidigare konstaterande: att det skiljer ungefär 30 sekunder mellan slätt- och skogslöpning.

15 km totalt, 5:07-tempo och 154 i snittpuls. Men som sagt, det motsvarar nog cirkus 4:50-tempo på ”slätten”. Ett riktigt skönt pass till slut. Såklart – det är som vanligt när man inte vill iväg.

Enda negativa är att jag missade TSM, men det var en betalning för kommande julfrid, så det får vara okej. Men jag saknade er 😦

Annons

Svar

 1. Vad gör man inte för julefriden?
  Snyggt kutat, vi saknade dig med! Jag och Catti stod för farthållningen, det du! 😉

 2. Hade ni också fint löpväder i helgen i Stockholm.
  Tycker att du skall satsa mot sub 3.15 på Stockholm marathon 2009. Precis som du skrev i inlägget efter Ålandsresan så finns det tid att hämta fortfarande. Själv är jag nu också anmäld till loppet i huvudstaden.
  En sak som är bra i juletider inför kommande löpsäsong är att sabba pepparkaksmeten totalt (bildade ett stenhårt cement över natten) så slipper man den extra energin runt magen som det hade resulterat i…..

 3. Vad gör en person som bor i Staden ute i Vallentunas förlovade löpspår?

 4. TK: Jag satsar absolut på 3:15.
  Har någonstans plitat ner följande:
  Brons: 3:42 Silver 3:24 Guld 3:15
  Grymt kul att du ska springa också!

  Pelle: Snubblar på rötter 😉
  Nej, M&P bor där

 5. Oj! Storfrämmande! När någon springer i V-tuna, höjer jumper med sitt inskränkta perspektiv på ögonbrynen. Under mitt 22,5 km sällskapssoftlångpass igår (se nedan) var jag på väg att ta en extra sväng i spåret runt tvåtiden. Där springer man tydligen inte säker längre.

  När jag har sprungit spåret händer det att jag fortsätter med samma ansträngning några varv nere på IP för att kolla farten. Det brukar bli runt 20 sekunder fortare per kilometer. Men Nix är kanske mer vinthund som behöver fria ytor. Igår bör det ha varit mycket blött och svampigt i skogen också.

  http://www.jogg.se/?sida=tdbok&todo=showsingle&rid=759125&id=15958

 6. Moderering? Är det för att jag hade fulheten att sända med en länk?

 7. Anar en Vallentunabo?
  Hälsningar från ”norr” dvs Kårsta!

 8. Aha, Kårsta. Där sprang jag några sköna långpass förra sommarn med bad i Bergsjön. Annars kommer jag sällan norr om Lindholmen springandes.

 9. Jumper: här i krokarna finna många bra ställen att springa på. Har du sprungit elljusspåret i Lindholmen nån gång? Är ddet långt? är det bra?

 10. Nej, aldrig. Jag vet bara att det finns där bakom skolan. Elljusspåret är nog bara 2 km, men det finns säkert längre spår.

  (På vintern brukar jag springa hemmifrån V-tuna till Gustav Vasa-kullen i Lindholmen och tillbaka 12 km. På sommaren kan man fortsätta vidare runt Vada och Seneby. Tåg till Frösunda och löpning hem har också varit en variant. Annars blir det mest söderut).

 11. Oj, du kör tuffa rundor du. Jag kör som längst en mil, hem-Ekskogen-hem via Kårsta.

 12. Fast fortare, tycker jag mig ha sett.

 13. Jobbar på att springa milen på 50 nästa år…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: