Skrivet av: Nix | juni 25, 2008

Backträning med TSM, och en liten ny kompis

Jaha – någon dag för sent så kommer nu rescensionen på backpasset i tisdags. Som vanligt lika underbart att träffa alla vänner som dyker upp på träningarna, även om ryggskottsmasse saknas 😦

Vi värmde återigen upp i mycket makligt och bra tempo. Snittempo på 5:35 ungefär. Clarence med ledarkompisar gjorde ett ytterligt jobb igen. Sedan lite löpskolning på lite för liten yta. Och sedan samma backe som förra gången. Då snittade jag lite knappt 1:10 och tyckte att det var en bra öppning även denna gång. Öppnade med 1:09, 1:11 och höll mig långt bak i fältet. Men sedan vände Clarre så att jag hamnade i fronten istället (det var säkert med flit…). Så den tredje gick på 1:06. Och det gick rätt okej – så jag följde upp med 07-08-09-09. Sedan tog jag rygg på Clarre igen och tänkte att 1:05 vore kul. Han hade andra planer för oss… 59 sekunder. Och DET var för snabbt för mig – inte minst med tanke på att jag hade planer på att ställa in både jobb och träning på morgonen. Som det visade sig: allergisk. Tack och lov. Jag ska bli lite bättre på att peta i mig medicinen nu, för den hjälper faktiskt. Det var rätt kul, men heltokigt egentligen. Jag var fullständigt slut under nerjoggen – och tog mig knappt tillbaka. Stretchningen blev det inget av med – och när jag satt där dök Karin upp med ett äpple till mig. Gose dig! Det räddade mig så pass att jag klarade mig hem i alla fall. Dessutom messade hon mig för att kolla att jag kommit hem. Det är en riktig kompis det!

Och imorse fick jag äntligen händerna på 405:an. Jag har testat den litegrann på jobbet idag, och sprang en kort långsam, plågsam, runda på 6 km (5:40-tempo med 145 i medelpuls) bara för att få testa den. Sammanfattningsvis så långt så känns den lite mer svårjobbad än 305:an. Men snyggare! Den mäter rätt lika i både puls och sträcka – och eftersom jag vant mig med fyra fält så saknar jag ett av dem, men det är säkert en vanesak.

Har man 305:an så behöver man knappast 405:an IMHO. Har man inte någon av dem så… Ja, jag vet inte. Låt mig återkomma i frågan. 405:ans fördel är att den grejar att kombinera fotpod med GPS, om man tappar signalerna. Det har jag ännu inte provat – men fotpodden kostar ju en tusing bara den, så det blir rejält dyrare. Men jag tror att utvärderingen kommer att göras oavsett priset.

Annonser

Responses

 1. Blir sjukt avis av att höra om TSM. om löpning öht rentav.

  Men glad för att höra att du är i gott gammalt slag.

 2. Oj, har ni haft fruktstund..
  Om bananer är för aporna vad är då äpplen?

 3. Så lite så! Måste ju rycka ut när ryggskotts-Masse inte finns där med Salt & Blandat 😉 Är mycket nyfiken på nya Garmin-klockan, ska bli spännande att läsa kommande utvärderingar.

  Och DP; jag käkade upp bananen. Är jag en apa då?

 4. Karin: det beror på om du bemödade dej med att skala den först.

 5. Jag har hört att gorillor skalar äpplen.

  Spännande med utvärdering av 405:an. Vi kommer snart också bli med två Garmins i familjen, det blev dock en 305:a till. Plus fotpod, men den funkar alltså bara i ett läge om jag förstått rätt? Dvs. antingen GPS eller fotpod.

 6. Gorillor skalar äpplen… Lite gulllig tanke…

 7. Varför skalar gorillor äpplen?
  Lite äppelskal kan väl inte vara något problem för dessa bestar som mumsar på stora blad och stoppar i sig bajs*. Eller tycker de bara att det är kul?

  *) Är det för att få vitamin B 12 ? Har länge undrat. Någon vegan som vet?

 8. Jag hoppas verkligen Niklas att du kommer få en bättre upplevelse av din 405:a än vad jag har haft. När den funkar så funkar den kanon men min vill inte alltid vara med.
  Jag kör puls, tid och sträcka i min display och det räcker gott och väl. Om jag hade varit smart så hade jag skickat in min innan jag åkte iväg men jag är tydligen inte smart.

 9. Jag skalade bananen först… Är det bra eller dåligt?! 😉 Och DP/McH; mina kollegor funderar fortfarande om hopprep kontra terränglöpning. Lovar att återkomma!

 10. Underbart att du är tillbaka hos oss i bloggosfären, Nix! Få andra bloggar bjuder på sån surrealistisk utveckling i kommentatorsfältet. 😛
  Väntar ivrigt på mer utvärdering av 405:an. Befinner mig själv i valet och kvalet. 305? 405? En av dem ska jag ha, men vilken? vilken?

 11. Snart får jag min 505:a direkt från staterna. Det ni era förstockade bakåtsträvare!!

 12. Kul att du är tillbax. Och i god form dessutom. Imponerande iterationer på backintervallerna. Allergin får du snart bukt med på riktigt och sen.. Ja, jädrar 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: