Skrivet av: Nix | december 29, 2007

fast i träsket

En gång är ingen gång.
Två gånger är en vana.
Tre gånger är ett missbruk…

Jag är nu anmäld till Lidingöloppet 2008. Bokstavligen fast i träsket. Att anmäla sig innan nyår är aningen billigare, och jag vet ju innerst inne att jag kommer att stå där i september igen.

Men hur stämmer det med Amsterdam då? Jo, alldeles utmärkt faktiskt. Det är tre veckor mellan dem, och det är ju då som det tyngsta långpasset ska ligga. Och det är så jag kommer att betrakta det – som ett tungt långpass. Troligen vilar jag lite extra innan och något pass efter – mer än vad jag skulle gjort om det var ett långpass. Detta för att kunna prestera lite bättre på LL, och för att få viss återhämtning efter. Men LL är fortfarande känslomässigt viktigt. Och någonstans mellan 2:25 och 2:35 känns som ett rimligt mål, som jag vågar sikta på redan nu.

För övrigt påstår S att hon inte alls fattat det här med Amsterdam. Men nu har ju jag och Masse bestämt 😉 Svaret var mest ”ja, om du fixar barnvakt så!”. Så frågan är Masse: ”vad gör G-Ä?” Jag skämtar, såklart. Det finns en hel hög med far- och morföräldrar att knyta upp redan nu.

Jag anmälde för övrigt fyra starter till, ett minimarathon och tre knattelopp på Lidingö.


Svar

 1. hahaha… Jo, det vore något… Görel-Älsklingen skulle bli fantastiskt lycklig av att få vakta dina tjejer & Pelle i någon timme, eller så… 😉

  Jag funderar på LL15 iår… bara för att minimera risken för utbrändhet… Och jag har ju inga emotionella bojor till loppet…

 2. Eller hur…

  Om du funderar på LL15 så är det hög tid att anmäla sig. De hotar med att det är på väg att fyllas.

 3. Ojdå, då får jag väl nja mig med LL30… 😉

 4. Jag tycker ändå att det i LL är för mycket orienterare med så konstiga kläder…

 5. Ja, tacka vet jag killar i tights! LL30 är som LL15, men utan genvägarna.

 6. Precis… Jag misstror alla löpare med fladriga byxor… De döljer något… 😀

 7. extrembelastningen 3 veckor innan? Är det inte snarare en eller max två veckor innan?

 8. Inte om man tittar på Szackes program. Jag körde så inför Åland och tyckte det var lagom. Att maxbelasta med två veckor kvar skulle ge min stackars kropp för kort tid att komma igång igen efteråt. Men det funkar säkert olika, så har du en annan teori som fungerar så är den naturligtvis också rätt!

 9. OK! Jag har ingen jättestor erfarenhet (ännu) ska jag erkänna. Men 1,5 v efter Lidingö sprang jag ett pass som var det lättaste detta året. Kommer testa detta med Engelbrektsloppet nu 10 feb och se om effekt blir bra till Öppet spår 24:e – alltså två veckor. Det var vad Staffan Larsson rekade så som nybörjare tar man ju större intryck av andra.

 10. Det är ju skillnad på längd och löpning, där det sistnämnda sliter mer. Kan kanske vara en tolkning?
  Men som sagt: funkar det kan man ju strunta blankt i teorin…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: